diumenge, 25 d’octubre del 2009

Plou




Vivim a una zona on no estem gaire acostumats a la pluja. Quan plou massa es col·lapsa la ciutat. El transport públic no funciona bé. Les retencions caracteritzen les carreteres. De fet, a vegades només cal que plogui una mica per tal que això succeeixi. Algun dels meus viatges m’ha portat a zones on sempre sembla haver una mena de plugim constant que ja forma part del paisatge urbà, com els habitants, els canals, les bicicletes... Però nosaltres, en el fons, no estem gaire acostumats a la pluja.
Un dia al matí et lleves pensant que potser avui no plou, com va passar ahir, no tens ganes que la bossa pesi tant com sempre, l’esquena es queixa, així que decideixes no agafar el paraigües. Unes hores més tard sembla caure el diluvi universal.

La pluja no només ofega tot amb aigua. La pluja inunda l’ambient amb una olor que recorda a les muntanyes enyorades. Fa viure somnis, amaga secrets. Fa riure en situacions inesperades. Fa improvisar els moments. Separa un realitat d’una altra.

Sense l’existència de la pluja no podríem entendre la calma. La calma del paisatge quan són poques les gotes que cauen. Quan després d’un dia gris, just al caure la tarda, el sol fa acte de presència abans d’acomiadar-se. Quan entrem al cotxe sentint els inicis d’uns freds al sentir el vent amb la roba mullada.